Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.

Bangsa Portugis merupakan Bangsa Eropa pertama yang datang ke Jakarta. Pada abad ke-16, Surawisesa, raja Sunda meminta bantuan Portugis yang ada di Malaka untuk mendirikan benteng di Sunda Kelapa sebagai perlindungan dari kemungkinan serangan Cirebon yang akan memisahkan diri dari Kerajaan Sunda.

Judulnya mantappp bukan? Mantap tapi bermasalah, hehehe. “Ketika Orang Tua Tidak Merestui Hubungan Cinta Anaknya“.Ya, seperti biasa, artikel-artikel blog yang saya tulis belakangan ini banyak mengupas isi dari pesan-pesan yang masuk, seperti juga pada artikel kali ini.

dan sliding door dekat dapur. tapi gambar sliding door dekat dapur rumah aku takde dalam pc ni pulak sorryyyy. 🙂 dan bulan lepas, sepupu aku diam-diam baca blog aku lepas tu sekali dia bagitau, dia upah adam dari Aluminium Glass Work ni pasang cermin dekat rumah dia. aku ok jee tak kesah sebab dah nama pon aku cerita dekat blog kann. sape-sape …

dah nama pon kilang kannnn. tentu-tentu harga dia jauhhhhhh lebih murah berbanding korang beli dekat mana-mana showroom dalam mana-mana shopping mall sedangkan bendanya sama je sebenarnyaaaa mihmihmih. 😉 selalunya yang showroom tu pon order dari kilang jugak. markup sikit sebanyak kos sewa kedai ke kos sewa tapak showroom ke, boommmmm meletup …